Pe 15 septembrie la Slatina, la gura podului peste Olt, lângă borna kilometrică "0" a Republicii Federale Oltenia, s-a dat startul la cea de-a 23-a ediţie a Festivalului "Oltenii şi...restul lumii".
Mai multe informaţii şi fotografii puteţi găsi în paginile cotidianului Gazeta de Sud.
După care toată lumea s-a adăpostit de soarele fierbinte al "verii indiene" la mustăria "Căţeaua leşinată", unde ţuica şi berea au curs în valuri, iar mesenii s-au ospătat cu numeroase preparate din carne şi pâine caldă, ba chiar s-au prins în hore şi sârbe alături de dansatorii din grupurile folclorice ale românilor din toate colţurile ţării. Bineînţeles, cei mai apreciaţi au fost căluşarii de la Cezieni.
Caricaturiştii Cătălin Mihalache, Adrian Trestian şi Marian Avramescu au desenat de zor "moace" pe noile paşapoarte ale Republicii Federale Oltenia (valabile doar 120 de ore).
După masă, grupul de artişti plastici şi caricaturişti s-au deplasat la Biblioteca Judeţeană pe simezele căreia erau prezentate două expoziţii personale, cea de portrete umoristice a lui Adrian Trestian şi cea de caricatură şi desene satirice a celebrului Aurelian Iulius Şuţă - ŞAI de la Târgu Jiu.
ŞAI, Gabriel Bratu, Adrian Trestian |
După ce s-au amuzat de exponate, membrii juriului au trecut la lucruri serioase: jurizarea desenelor satirice trimise la concurs.
Nostalgia PIF încă trăieşte... |
Juriul dezbate... |
Ovidiu Bărbulescu şi Gabriel Bratu dezbat din greu împărţeala premiilor... |
Ulterior, membrii juriului şi participanţii s-au mutat la Galeria de Artă Artis pentru a vernisa expoziţia "Gabriel "Bratu - 70 de ani de activitate artistică".
Cu această ocazie maestrul a primit o Diplomă de excelenţă din partea oficialităţilor slătinene.
După amiază au fost organizate numeroase alte activităţi cultural recreative, pentru toate gusturile, dar eu m-am întors la Craiova pentru că a doua zi, dis-de-dimineaţă, urma să plec la Bucureşti, la o altă sărbătoare, cea a aniversării a 89 de ani ai domnului Puiu Manu.
Notă. Cei interesaţi de achiziţionarea monografiei "Gabriel Bratu", cu dedicaţie personalizată din partea maestrului, pot să ne scrie pe adresa blogului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu