Primele planşe din Eternul Adam au apărut în anul 1993, în revista Poliţia Clujeană, dar a durat aproape 20 de ani până când albumul a fost terminat, pentru că, între timp, Gabriel Rusu a cunoscut o ascensiune profesională impecabilă, ajungând în prezent comisar şef de poliţie şi doctor în istorie, fiind autorul mai multor volume de specialitate remarcate atât de critică cât şi de public (Gherla – cetatea lui Martinuzzi, Floarea Pustei – Istoria lui Rosza Sandor, ultimul mare haiduc al Europei, Restituiri transilvane – o lume aşa cum a fost, Istorie şi civilizaţie europeană şi Vremea Cruciadelor).
Jules Verne a constituit dintotdeauna o sursă intarisabilă de inspiraţie pentru desenatorii BD din toată lumea, dar Gabriel Rusu este primul care adaptează această nuvelă în benzi desenate. Şi, după cum puteţi vedea în imaginile alăturate, el a ales maniera cea mai dificilă de a o face, îmbinând haşurile specifice ilustraţiilor romanelor julesverniene din secolul XIX cu art-nouveau-ul de la începutul secolului XX. Priviţi şi admiraţi migala cu care a desenat toate aceste aparent liante, în realitate meandrele infinite ale timpului. Priviţi şi admiraţi numeroasele personaje care mişună în paginile albumului dar şi arhitecturile minuţios desenate ale unor lumi demult dispărute.
Opera grafică a lui Gabriel Rusu se prezintă sub forma unui album luxos, format A4, cu coperţi cartonate, 40 de pagini alb-negru, care a fost lansat în exclusivitate la Salonul BD Craiova 2015.
În prezent el este difuzat prin reţeaua de librării Cărtureşti:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu