marți, 5 aprilie 2016

România la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna




"Ministerul Culturii organizează standul național la cel mai important eveniment de piața literaturii pentru copii și tineret, Târgul Internațional de Carte de la Bologna, care se va desfășura între 4 – 7 aprilie.


Ministerul va organiza la standul național o serie de prezentări de cărți pentru copii și tineret. Astfel, Anca Smărăndache (ilustrator) și Ioana Nicolaie (autor) prezintă Ferbonia (editura Arthur, 2015), Petre Crăciun (autor) și Anca Smaranache (ilustrator) prezintă Fetița din floare  (editura Zorio), iar Veronica Neacșu (ilustrator) și Iulia Iordan (autor) prezintă Povești din calendar (editura Vellant). Criticul literar Sanda Watt va asigura moderarea și traducerea în cadrul evenimentelor. Standul României va găzdui și prezentarea volumului Sarinne și Elenore apărut la editura Adenium, în prezența autoarei Adina Chirica și a ilustratoarei Anda Cofaru (Ansheen). De asemenea, la standul României, autorii proiectului În Fața Blocului vor face o prezentare a acestei inițiative culturale. Programul detaliat al evenimentelor, precum și informații suplimentare despre invitați și cărțile prezentate puteți găsi mai jos.
Pe  etajera de sus remarcăm albumele de benzi desenate ale lui Şerban Andreescu, alături de volumul Carol I, semnat de Adrian Cioroianu şi Andrei Radu

Standul național este deschis inițiativelor autorilor și ilustratorilor români care doresc să susțină prezentări sau să expună proiecte în cadrul evenimentului. Coordonatele standului sunt: poziția A44, Hala 30. Acesta dispune de o suprafață de 30 metri pătrați.

Cu ocazia ediției din acest an a Târgului Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, Ministerul Culturii continuă colaborarea cu Clubul Ilustratorilor din România, membrii Clubului realizând conceptul grafic al standului și o serie de materiale promoționale.
 .........
 Ministerul Culturii mulțumește editurilor care au contribuit cu fond de carte pentru copii la standul României la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna: Adenium, Anteea, Aius, Aquila, A.T.U., Grupul Editorial Art, Cartea Copiilor, Casa Radio, Câte-n lună și-n mansardă, Corint, Curtea Veche, Doxologia, Eurobook, Fabulafia, HAC! BD,  Hasefer, Humanitas, Litera, Mediamorphosis, Minitremu, Nemira, Trei, Viață și Sănătate, Vellant, Zorio.

Sponsori: SC Kandia SA, Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica.

Programul complet al evenimentelor care vor avea loc la standul României

Marți, 5 aprilie

11.00 – 12.00
Editura Adenium prezintă cartea Sarinne și Elenor
Participă: Adina Chirica (autor) și Anda Ansheen (ilustrator)
Moderator: Sanda Watt. Organizator: Editura Adenium.
13.00 – 14.00
Anca Smărăndache (ilustrator) și Ioana Nicolaie (autor) prezintă Ferbonia (editura Arthur, 2015)
Moderator: Sanda Watt. Organizator: Ministerul Culturii din România.
14.00 – 15.00
Prezentare de carte: Fetița din floare  (editura Zorio). Participă: Petre Crăciun (autor) și Anca Smaranache (ilustrator)
Moderator: Sanda Watt. Organizator: Ministerul Culturii din România.
16.00 – 17.00
Prezentarea proiectului În Fața Blocului
Participă inițiatorii proiectului: Vlad Tomei și Mihai Gheorghe.


Miercuri, 6 aprilie

 12.00 – 13.00
Prezentare revista Fabulafia
Participă: Cristina Durică. Organizator: Fabulafia.
13.00 – 14.00
Veronica Neacșu (ilustrator) și Iulia Iordan (autor) prezintă Povești din calendar (editura Vellant)
Moderator: Sanda Watt. Organizator: Ministerul Culturii din România."


text preluat de pe site-ul Ministerului Culturii, www.cultura.ro.

Niciun comentariu: