marți, 19 aprilie 2016

Deadpool nr. 10 – Lex Comics



Ce-mi place foarte mult la aceşti tineri editori, precum HAC!BD sau LEX Comics,  este seriozitatea şi profesionalismul lor. 

Publicaţiile editate de ei  sunt impecabile din punct de vedere tipografic, al gramaticii şi,  mai ales,  apar încă de la primul număr exact la data la care editorii  au anunţat acest lucru.

De aproape un an de zile, pe  data de 15 ale fiecărei  luni,  fanii comics-ului american se prezintă la librăriile sau chioşcurile frecventate de ei  şi pot să fie siguri că vor găsi acolo cele patru reviste publicate de Lex Comics :  Deadpool, Iron Man, Thor şi Spiderman.

Deadpool se pare că este personajul preferat de editorii de la Lex Comics şi de cititorii lor : au apărut  până acum nu doar 10 numere din  revistă,  ci şi trei albume, reunite în cadrul « Killogiei Deadpool ».


E foarte adevărat  că actualitatea personajului,  respectiv filmul Deadpool, difuzat şi pe ecranele româneşti,  a adus un plus de notorietate personajului care,  astfel,  se bucură de maximă vizibilitate.

În nr. 10 al revistei Deadpool mi-a atras atenţia această planşă cu marşul decedaţilor spre infern,  nu doar foarte bine desenată dar şi cu o scenografie inedită, cum nu am mai văzut niciodată. Este o provocare să priveşti fiecare personaj în parte şi să ghiceşti de ce a murit şi merită să întorci pagina şi cu susul în jos, ca să vezi că rămâne la fel de lizibilă, dar dintr-o perspectivă total opusă.



Traducerea seriei Deadpool este asigurată de Octav Ungureanu.

Niciun comentariu: