marți, 29 septembrie 2015

Corto Maltese - Sub soarele de la miezul nopţii


De mâine, în toate librăriile BD din Franţa, Belgia, Elveţia, Italia şi Spania se va găsi spre vânzare un nou episod din aventurile lui Corto Maltese.  
 Scenariul scris de spaniolul Juan Diaz Canales (părintele grafic al detectivului antropomorf Black Sad)  îi poartă pe Corto Maltese şi Rasputin în nordul Canadei, undeva între Alaska şi Yukon, pe urmele căutătorilor de aur şi ale lui Jack London. Acesta din urmă i-a încredinţat lui Corto o scrisoare pentru o veche prietenă a sa. Acţiunea se petrece în 1915, adică imediat după cea din albumul La Balade de la Mer Salée.
Pentru a desena scenariul lui Canales a fost ales un alt autor spaniol, Ruben Pellejero, desenator, printre altele, a peripeţiilor lui Dieter Lumpen, tot un aventurier globe-trotter care trăieşte într-o lume de spioni, contrabandişti şi femei fatale.
Albumul, intitulat Sous le soleil du minuit, va fi difuzat în toată lumea francofonă în 150,000 de exemplare. În România poate fi comandat prin intermediul librăriei Kyralina din Bucureşti. 
Va cunoaşte două ediţii: una în culori, 88 pagini la preţul de 16 euro şi una pentru purişti, în alb-negru, 96 pagini la preţul de 25 de euro.
Marele eveniment al benzii desenate europene din această toamnă, albumul apare la exact 20 de ani de la moartea lui Hugo Pratt şi la 26 de ani de la ultima aventură a lui Corto -  albumul Mu.
Povestea din spatele editării acestui album o găsiţi în  revistanautilus.ro
 
Puteţi răsfoi gratis primele 6 pagini ale albumului pe site-ul  www.bdfugue.com.

Niciun comentariu: