luni, 2 decembrie 2013

Zborul 714 spre Sydney






Cu o adevărată punctualitate franţuzească, editura MM Europe se prezintă la fiecare ediţie a Târgului de carte Gaudeamus  cu câte două noi titluri din aventurile lui Tintin. Cele mai recente albume, pe care l-am achiziţionat la Gaudeamus, săptămânile trecute trecute, sunt Stock de Cock şi  Zborul 714 spre Sydney.



Acesta din urmă este singurul în naraţiunea căruia intervin extratereştrii şi de aceea am publicat o cronică a sa în revista SF  nautilus.ro.
În această nouă aventură principalii protagonişti ai seriei, Tintin, căpitanul Haddock şi profesorul Turnesol sunt în drum spre Sydney,  unde au fost invitaţi să participe la Congresul de Astronautică, ca invitaţi de onoare. Doar fuseseră primii pământeni care debarcaseră pe Lună, nu-i aşa ? (a se citi în acest sens Obiectivul Luna şi Am păşit pe Lună, la aceeaşi editură MM Europe).
Continuarea aici.



Tintin, alături de Asterix, este unul dintre  cele mai cunoscute personaje ale benzii desenate europene, albumele desenate de Hergé  fiind tipărite până acum în sute de milioane  de exemplare şi traduse în mai toate limbile şi dialectele pământului, inclusiv în româneşte. La editura MM Europe se găsesc de vânzare, în limba română, 18 din cele 24 de titluri ale seriei, iar editorul, domnul André Szacvary, m-a asigurat că în următorii doi, trei ani va terminat de tipărit în româneşte întreaga serie.
Tintin face parte din mitologia populară contemporană mondială şi nu există cititor francez sau belgian să nu fi citit, măcar o dată în viaţă,  un album cu aventurile lui Tintin.

Niciun comentariu: