miercuri, 11 septembrie 2013

Superman "prinde viaţă" ... pe monedele din Canada



Monetăria Regală Canadiană a anunţat, luni, că va lansa pe piaţă o serie de şapte monede cu chipul lui Superman, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a acestui personaj, creat de canadianul Joe Shuster şi de americanul Jerry Siegel, informează AFP.




Aceste monede de colecţie-una din aliaj din cupru şi nichel, cinci din argint şi una din aur-vor fi lansate pe piaţă până la sfârşitul anului. Ele au o valoare nominală de 50 de cenţi pentru moneda din cupronichel, de 10, 15 şi 20 de dolari pentru cele din argint şi de 75 de dolari pentru aceea din aur de 14 carate.
Preţul de vânzare a fost fixat la 29,75 dolari pentru moneda de 50 de cenţi - care va fi însoţită de un timbru comemorativ al Poştei canadiene -, între 44,75 dolari şi 129,75 dolari pentru cele din argint şi la 750 de dolari pentru piesa din aur.
Piesa din aur, prima monedă din lume din aur gravată cu imaginea lui Superman, va include o imagine în culorile celebrului super-erou în timp ce survolează Metropolis, aşa cum Joe Shuster l-a desenat pe coperta revistei de benzi desenate Superman No.1 în anul 1938. Această monedă va fi emisă în doar 2.000 de exemplare.
"Guvernul nostru celebrează nu doar istoria şi patrimoniul Canadei, ci şi valorile şi calităţile pe care le întruchipează Superman", a declarat ministrul canadian al Imigraţiei, Chris Alexander, cu ocazia lansării acestor monede la Toronto, metropola care, potrivit comunicatului oficial al Poştei canadiene, ar fi inspirat crearea Metropolis, celebrul oraş în care au loc aventurile lui Superman.

(Mediafax)

Niciun comentariu: