duminică, 28 aprilie 2013

Despre „Istoria BD româneşti” pe www.cititorsf.ro.





Dintotdeauna banda desenată a mers mână în mână cu literatura SF, probabil şi datorită statutului lor de para-literaturi, dar mai ales graţie faptului că, de cele mai multe ori, ele au aceeaşi cititori.
O interesantă cronică a Istoriei Benzii Desenate Româneşti a postat Bogdan Lascu, în data de 24 aprilie, pe www.cititorsf.ro, ducând însă analiza sa în zilele noastre, cu referiri la noile publicaţii Harap Alb continuă..., Comics, BDC etc...


Autorul  îşi încheie astfel cronica:
„Articolul de fata isi doreste sa va recomande aceasta lucrare, o adevarata enciclopedie a istoriei benzii desenate romanesti si un must have pentru orice fan. Nu pot sa nu ma gindesc cat de greu a fost sa culeaga toata pleiada de informatii, sa le structureze pe anii, si apoi sa mai si publice acest volum de fata. Cred ca a fost o munca titanica.
De trei ani tot vreau sa scriu despre volum si de vreo luna si ceva sta in draft-uri si asteapta momentul potrivit. Dar, vorba aia, mai bine mai tarziu decat niciodata.
Pacat ca asemenea initiative nu sunt mediatizate suficient si in loc sa avem la televizor, la ore de maxima audienta, emisiuni educative in care sa se discute despre diverse activitati culturale si rezultatele lor, avem parte numai de mizerii de neimaginat.”

Niciun comentariu: