duminică, 17 martie 2013

Ileana Surducan şi Alex Talambă invitaţi de onoare la Salonul Cărţii de la Paris




Între 22-25 martie, are loc la Paris cea de-a 33-a ediţie a  Salonul Cărţii la care, pentru prima oară, România este invitată de onoare.
Tot pentru prima oară,   printre cei 27 de prozatori, poeţi, dramaturgi  şi eseişti invitaţi oficial de Centre National du Livre, se regăsesc  şi doi autori de benzi desenate: Ileana Surducan şi Alex Talambă – Tamba.


Salonul cărţii de la Paris este una dintre cele mai importante manifestări de profil din Europa. Anual participă aproximativ 1,000 de editori şi 2,000 de scriitori din peste 40 de ţări. La întâlnirea cu ei vin, în medie, cam 180,000 de vizitatori.
De aceea invitarea Ilenei Surducan şi a lui Alex Talambă  reprezintă o recunoaştere oficială a benzii desenate – cel puţin pentru organizatorii francezi - şi să sperăm că editorii şi autorităţile culturale  româneşti vor ţine cont de acum înainte de el.
Aşa cum era şi firesc, revista Les Nouvelles de Roumanie, în nr. 76/martie-aprilie 2013, consacră un dosar întreg – 7 pagini ! -  participării româneşti la Salonul Cărţii.
Reproducem alăturat pagina în care apar cei doi autori BD români, aşa cum îi descriu organizatorii francezi (Laure Hinckel).




Niciun comentariu: