vineri, 31 august 2012

Editura Adenium

Editura Adenium din Iaşi este o nouă construcţie editorială,  care îşi propune să publice (şi) cărţi de benzi desenate. Iată câteva spicuiri din programul lor editorial:

"Editura Adenium pregăteşte pentru tipar  volumele I, II si III ale seriei O inimă de broscuţă, semnate de Gheorghe Vîrtosu.
Foiletonul O inimă de broscuta” va cuprinde peste 30 de volume, ce vor apărea însoţite de tomurile aferente de benzi desenate.
Volumele „Peniţa aurie - înger sau călău?”, „Primii paşi spre maturitate” şi „Valsul stelar al vieţii” sunt ilustrate în mod cu totul fascinant de către designerul Ciprian Ovidiu Dudaş.

Copilul, acest mugure omenesc, şi-a creionat dintotdeauna propria sa lume. Trăirile lui sunt asemenea unui permanent  şuvoi de apă limpede şi curată, care izvorăşte din adâncurile fiinţei sale.

O inimă de broscuţă oferă copiilor povestea unor personaje inedite, a căror copilărie este propria noastră copilărie, spre care fiecare dintre noi ne întoarcem de fiecare dată, cu aceeaşi sete de a redescoperi idealul în dragoste, în prietenie, în frumuseţe, în bunătate...

Împreună cu eroii Inimii de broscută,  copiii vor savura o poveste pentru toate vârstele,  care îi va introduce într-o lume aparte, trăind împreună emotţile coplesitoare ale primelor eşecuri, ale primei iubiri, ale primului sărut. Vor gusta, din păcate, şi din amărăciunea de nedescris a primelor trădări şi dezamăgiri. 

*************

Amintiri din copilărie - album de benzi desenate

Amintiri din copilărie de Ion Creangă este una dintre cele mai frumoase cărţi ale copilăriei din întreaga istorie a literaturii lumii.

Dar nu este, în primul rând, o carte pentru copii, o carte care să se citească uşor. Stilul elaborat, abundenţa de arhaisme şi regionalisme, bogăţia de expresii populare, ca şi distanţa de aproape o sută cincizeci de ani dintre două vârste ale culturii române, o fac mai degrabă accesibilă adulţilor şi tinerilor cultivaţi.

Pe de altă parte, aventurile prin care trece Nică, copilul de pe malurile Ozanei „cea frumos curgătoare”, nu sunt mai puţin palpitante decât cele prin care trec Tom Sawyer şi Hucklebbery Finn, puştii pe malurile maiestuosului Mississippi şi pot atrage interesul cititorilor de la cele mai mici vârste.

Cu acest gând a plecat la drum echipa noastră, când a conceput proiectul acestei ediţii a Amintirilor… în formă de bandă desenată. O versiune care nu urmăreşte să înlocuiască lectura minunatei cărţi ca atare, ci numai să pregătească cititorul foarte tânăr pentru o mai bună întâlnire cu textul lui Ion Creangă, povestitorul nepereche plecat din Humuleştii Neamţului."

Liviu Antonesei


De notat  că albumul Peniţa aurie - înger sau călău?, desenat de Şerban Andreescu, a fost lansat la Salonul Internaţional al Benzii Desenate de la Constanţa anul trecut. De asemenea,  albumul Amintiri din copilărie va fi semnat de acelaşi talentat desenator.

Desen de Şerban Andreescu
 Cei interesaţi le  pot comanda aici. 

Un comentariu:

Dum-Dum spunea...

oare cand or invata si editorii romani cateva norme de minim bun-simt?! daca ar fi rasfoit macar un album Pif sau Asterix ar fi aflat ca autorul ilustratiilor isi are locul sau pe coperta....