vineri, 17 mai 2024

« Benzile desenate : de la creație la educație » - eveniment organizat de Biblioteca Națională a României

 


Bucurie mare, atât pentru adulții, cât și pentru copiii prezenți la întâlnirea cu benzile desenate, miercuri, 15 mai 2024, la Biblioteca Națională, ale cărei spații - Atrium, Sala Mircea Eliade și American Corner București - au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de iubitori de artă grafică și desen.

Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, i-a avut ca oaspeți de seamă pe cei mai importanți specialiști și artiști ai acestui domeniu. Au fost prezenți creatorul-cult al benzii desenate românești -  Puiu Manu, Dodo Niță,  autorul  „Istoriei benzilor desenate românești:1891-2010”, prof. univ. dr. Ioan Bogdan Lefter și conf. univ. dr. Ion Manolescu, de la Facultatea de Litere (Universitatea din București), Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie din Brașov, Dan Iacob, directorul Grupului Editorial Art și Dragoș Dodu, redactor șef-adjunct al Editurii Arthur.



                                                                     





Atelierele de creație, coordonate de artiștii Octav Ungureanu, Emanuel Pavel și Alexandru Ciubotariu, s-au bucurat de un mare succes în rândul copiilor și tinerilor prezenți de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu”, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Colegiul Național „Ion Neculce”, Colegiul Național „Matei Basarab” și Școala „Pia Brătianu”.





Mulțumim pentru participare și Școlii Gimnaziale „Nicolae Lahovari” din Trestieni, jud. Dâmbovița și, de asemenea, Editurii Polirom pentru susținerea evenimentului.

(foto și text preluate de pe pagina FB a BNaR)




 

 







Niciun comentariu: