sâmbătă, 17 februarie 2024

12 ani de BDR!

 


Dragi cititori,

s-au împlinit 12 ani de când  am deschis acest blog, cu scopul evident de a promova banda desenată  româneas în general și BD-ul de calitate în special.

În acești 12 ani am publicat 1665 de articole și informații, reprezentând o medie de 138 pe an.

Ele au fost citite  de 732.072 de ori  adică o medie  de 439 cititori per postare.

În plus, pentru a nu pierde nicio postare, 101 persoane s-au abonat la blogul  nostru.

Tuturor vă  mulțumesc pentru interes. Unii dintre dvs ați devenit corespondenți ai blogului, alții chiar prieteni și sunt foarte bucuros că am avut șansa să vă întâlnesc pe unii dintre dumneavoastră.


Sigur, ați remarcat că, în ultimii ani,  am fost mai puțin activ pe blog. Asta însă nu pentru că am stat degeaba,  ci pentru că am fost solicitat să colaborez la diferite reviste din București, Craiova, Cluj, Dej, Slatina, de manieră permanentă sau ocazională, scriind despre benzi desenate, science-fiction sau caricaturi.

Vă propun să citiți și articolele mele din aceste reviste.

 


De asemenea, anul trecut am debutat ca scenarist BD,  am scris două prefețe, o postfață și un  cuvânt de bine la patru noi albume de benzi desenate.
Vi le recomand călduros.

 

Și în anul 2024 voi continua să alimentez acest blog, în paralel cu rubricile mele permanente din revistele CSF, Scrisul Românesc, Bilete de papagal, La Mongolu sau cu colaborările ocazionale la revista Historia.

Am în șantier o nouă carte despre autorii de  BD și SF și sper să reedităm noi benzi desenate din perioada socialistă,  sub formă de album.

Așa că  țineți aproape !

Dodo Niță


P.S. pentru colecționari.

 Apropo de cărțile mele, Lucian Oancea a descoperit că au fost două tiraje ale Istoriei BD, cu coperțile ușor diferite.  

Niciun comentariu: