joi, 2 august 2018

Şerban Andreescu la sediul Geoparcului Ţara Haţegului

A doua zi, după lansarea de la Rîu de Mori,   Dan Horaţiu Popa ne-a dus să vizităm sediul Geoparcului, aflat în fosta clădire a poştei din Haţeg.
Geoparcul Ţara Haţegului este un teritoriu cu un patrimoniu geologic de importanță internațională, singurul geoparc din România afiliat la  Reţeaua Europeană  şi la Reţeaua Globală a  Geoparcurilor  (sub egida  UNESCO)  şi se află în  administrarea Universităţii din Bucureşti. La sediul său este organizat un mic muzeu, care prezintă etapele descoperirii unor fosile şi reconstituirii dinozaurilor  pitici care au trăit aici în urmă cu 70 de milioane de ani, pe vremea când Ţara Haţegului era doar o insuliţă în Oceanul Thetys...




La finalul vizitei,  Şerban Andrescu ne-a mărturisit  cu emoţie că,  între 1941-1942,  bunicul său locuise acolo, în calitate de diriginte al poştei.
Laureat al unui concurs internaţional de telegrafie (cel mai rapid utilizator al alfabetului Morse) organizat în Italia, în 1928 (cu banii obţinuţi drept premiu bunicul Andreescu construise o casă în Bucureşti), el urcase rapid eşaloanele din cadrul Poştei Române până la război, când a fost detaşat la Haţeg. Acolo a locuit împreună cu soţia şi fiica sa, mama graficianului Şerban Andreescu.


Uite aşa de mică este lumea !

Niciun comentariu: