vineri, 29 aprilie 2016

Desant de benzi desenate la Iaşi



Mati Botezatu, Puiu Manu, Valentin Tănase,  Liviu Antonesei
Pe 26 aprilie a avut loc la Muzeul Literaturii Române Iaşi – Casa Pogor,  o întâlnire de excepţie a pasionaţilor ieşeni cu mai mulţi autori de benzi desenate:  Puiu Manu şi Valentin Tănase veniţi de la Bucureşti, Jup – cel mai cunoscut caricaturist moldovean, arh. Mati Botezatu – un exeget al benzii desenate şi subsemnatul.

sâmbătă, 23 aprilie 2016

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi: întâlnire cu banda desenată




" Marţi, 26 aprilie 2016, la ora 18, în sala "POD" din Casa Pogor –  Iaşi,  fanii şi pasionaţii de benzi desenate se pot întâlni cu doi dintre cei mai cunoscuţi autori BD din România, Lucian Amarii – Jup şi Puiu Manu, precum şi cu doi exegeţi ai „literaturii desenate”, Mati Botezatu şi Dodo Niţă.


joi, 21 aprilie 2016

Sofia Z - 4515



Marţi, 26 aprilie curent, la ora 10,00 se inaugurează Biblioteca pentru copii din cadrul Muzeului Culturii Romilor din Bucureşti.
Cu această ocazie editura pionier press  va lansa un nou album de benzi desenate, în limba română,  Sofia Z- 4515, al autoarelor suedeze  Gunilla Lundgren şi Amanda Ericksson.

miercuri, 20 aprilie 2016

Spider-Man nr. 5 – Lex Comics



 Spider-Man este cel mai nou personaj din catalogul editurii Lex Comics. Alături de Superman şi Batman, el este unul dintre acei super-eroi pe care îi cunoaşte orice  copil de la grădiniţă.

Thor nr. 10 – Lex Comics




Thor este unul dintre cele mai « bătrâne » personaje din catalogul editurii Marvel. 

duminică, 17 aprilie 2016

“Trei luni de vacanţă în trecut” – lansare de excepţie la librăria Anthony Frost



foto Claudiu Petrescu

Vineri, 15 aprilie, maestrul  Puiu Manu a lansat un nou album, Trei luni de vacanţă în trecut.
Realizată după un scenariu de Constantin Diaconu, banda desenată a apărut în serial în revista Universul Copiilor, între 1990-1991.
După 25 de ani, un tânăr editor întreprinzător, Alex Trofin de la Lex Comics,  adună planşele lucrării între coperţile unui album, şi-l publică în colecţia Clasic Comics. Albumul are 36 de pagini în alb-negru, o prefaţă semnată D.N.  iar pe coperta 4 un text elogios de prezentare  scris de profesorul Adrian Cioroianu.

Festivalul BD SIBIU 2016 - Foto-reportaj de Ana-Maria Băsceanu


În perioada 15-17 aprilie s-a desfăşurat la Sibiu cea de-a 4-a ediţie a Festivalului de benzi desenate de la Sibiu. Corespondenta noastră Ana-Maria ne-a trimis acest foto-reportaj:


vineri, 15 aprilie 2016

La mulţi ani, Ion Manolescu!


Pentru mine – şi pentru mulți dintre cunoscuții mei din mediul BD – Ion Manolescu este cel mai important teoretician al benzii desenate.

joi, 14 aprilie 2016

Revista HAC nr. 22

Aceasta este una dintre cele mai impresionante coperţi ale revistei HAC!

Mâine se difuzează în toate librările şi chioscurile de presă importante din ţară  nr. 22 al celei mai longevive reviste de benzi desenate din România,  din toate timpurile.

vineri, 8 aprilie 2016

Ocolul lumii în 80 de minute. După Jules Verne. Colecţia Adina Nanu




Muzeul Național al Țăranului Român a vernisat ieri,  7 aprilie 2016, la sala Irina Nicolau, expoziția  
Ocolul lumii în 80 de minute. După Jules Verne.

joi, 7 aprilie 2016

Ioan Stanomir - Petra Cherie: misterele războiului şi ale oglinzii




 LaPunkt este o foarte interesantă publicaţie on-line, “despre lumea în care trăim.”
Are o rubrică permantă despre banda desenată, alimentată periodic de Ioan Stanomir cu eseuri incitante despre benzile desenate franco-belgo-italiene.

marți, 5 aprilie 2016

România la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna




"Ministerul Culturii organizează standul național la cel mai important eveniment de piața literaturii pentru copii și tineret, Târgul Internațional de Carte de la Bologna, care se va desfășura între 4 – 7 aprilie.

luni, 4 aprilie 2016

Editura Koob – benzi desenate în ediţii bilingve


Koob este o editură nouă din Bucureşti, care s-a lansat anul trecut cu o întreagă colecţie de benzi desenate cu textul în engleză şi română, grupate sub titlul generic Classic Comics. Colecţia găzduieşte adaptări ale unor romane clasice, la fel cum face şi editura Litera, anul acesta. 

vineri, 1 aprilie 2016