duminică, 1 aprilie 2012

Unde citim benzi desenate? În revista Cutezătorii


Revista  Cutezătorii  este editată din anul  2007 de către editura Crepuscul din Ploieşti,  şi are  ca public ţintă copiii cu vârste cuprinse între  8-15 ani „şi nu numai”.  Revista apare lunar, cu excepţia  vacanţei de vară, are 56 de pagini în culori,  cu un editorial bogat în articole şi informaţii pentru adolescenti, incluzând aici mai multe pagini despre actualitatea muzicală şi cinematografică  (plus câte unul-două afişe, format A3,  ale noilor filme de pe marile ecrane).
In fiecare număr găsim câte două  planşe BD, în serial,  semnate la începuturile revistei de către Valentin Cristescu,  iar de doi ani de maestrul Puiu Manu,  care a publicat un nou episod din aventurile lui „Dim Dunăreanu”  iar în prezent o nouă variantă – redesenată în anul 2010 – din „Toate pânzele sus”, după romanul cu acelaşi titlu al lui Radu Tudoran.
In continuare vă prezentăm  câteva planşe originale (fără text) din acest ultim serial. 


Pentru mai multe informaţii (şi eventuale abonamente),   accesaţi site-ul redacţiei, www.cutezatorii.ro

Un comentariu:

anuta spunea...

Am avut si eu ocazia la Tg Mures sa vad aceste minunate planse in original pictate, adevarate tablouri pline de dinamica si mai ales de culoare. Imi plac si lucrarie alb-negru, dar tot culoarea ma incanta mai mult. Pana de curand nici nu am stiu ca dl Puiu Manu mai publica in reviste. Sunt curioasa care va fi urmatorul proiect al dansului din revista Cutezatorii si cand va incepe.