miercuri, 29 februarie 2012

Conjuraţia pisicilor negre




Iată că a venit vremea ca, pe piaÅ£a saturată de super-eroi importaÅ£i precum Batman, Spiderman, să apară SuperCostel, Omul-motan – un personaj autohton care, aÅŸa cum ÅŸtim din primul volum, este înzestrat cu puteri supra-omeneÅŸti,  ca orice erou care se respectă. Printre aceste calităţi se numără, după cum el singur declară, capacitatea de a dormi mai mult de 18 ore pe zi, ceea ce e ceva, nu?
         Iubitor de pisici (de la care i se trag ÅŸi abilităţile), îşi calcă pe inimă ÅŸi pe teoria sa cu privire la numărul critic de pisici pe care o persoană le poate deÅ£ine, fără a scăpa lucrurile de sub control, ÅŸi salvează de furia ÅŸi puÅŸca din dotare a unui prieten superstiÅ£ios un motănaÅŸ negru care, cu trei săptămâni în urmă  etc., etc.
Dar acest motănaÅŸ simpatic botezat ad-hoc Ozzy,  se dovedeÅŸte a fi membru al unei organizaÅ£ii secrete, ce-si trage  rădăcinile încă din timpurile InchiziÅ£iei.
Aflarea acestui aspect îngrijorător pune pe jar familia adoptivă, astfel încât SuperCostel, împreună cu ceilalÅ£i doi motani ai săi, Serioja ÅŸi Arnold, începe să se documenteze, să fileze, să se infiltreze, pentru ca în final să descopere că nu toate sunt precum ÅŸi-au imaginat ei. Dar cine este doamna Crudella, de care aud într-o convorbire interceptată, dar compromisă la scurt timp de plăcerea înnăscută a căţeilor de a ronţăi diverse “obiecte” ? Åži cum ajunge SuperCostel să-ÅŸi modifice iar teoria cu numărul critic de pisici?
Toate acestea le puteÅ£i afla citind al doilea volum din seria “SuperCostel”,  Confreria pisicilor negre, cu un scenariu alert, cursiv, cu replici pe cât de scurte, pe atât de condimentate cu măiestrie ÅŸi umor de Lucian Amarii, aka Jup, care ne dovedeÅŸte încă o dată talentul de grafician ÅŸi autor de bandă desenată.
Albumul a ieÅŸit de sub tipar în luna mai, 2010 cu sprijinul ziarului “Obiectiv de Suceava”, al companiei Iulius Grup si al S.C. Tipo Lidana S.R.L.

Ana-Maria Băsceanu
(psiholog ÅŸi colecÅ£ionară de benzi desenate româneÅŸti) 


comenzi la www.jup.ro

Niciun comentariu: