joi, 12 aprilie 2018

Puiu Manu & Radu Theodoru: "Şoimii Moldovei" ediţia 2018



1422. Iagelon, regele Poloniei,  se luptă de ani buni cu Ordinul Cavalerilor Teutoni, al cărui Mare Maestru, Heinrich von Plauen, îşi stabilise sediul în cetatea fortificată de la  Marienburg, pe malul râului Nogat.  Pentru că nu reuşeşte să-l înfrângă, Iagelon  face  apel la domnitorul Moldovei, Alexandru cel Bun, care îi trimite în ajutor un detaşament de 500 de arcaşi călare.

Moldovenii se vor distinge prin curajul lor nebunesc şi, deşi nu vor câştiga acea bătălie, totuşi ei vor slăbi armata Cavalerilor teutoni care, până la urmă, vor pierde cetatea Marienburg în faţa polonezilor.

Acest episod dramatic din epoca feudală îl povesteşte Radu Theodoru, realist dar şi cu umor, şi îl desenează magistral Puiu Manu în albumul „Şoimii Moldovei”, apărut în anul 1969 la editura Tineretului şi epuizat încă de atunci.

O întâmplare fericită (pentru noi, bedefilii) a făcut ca domnul Manu să regăsească în arhivele sale planşele originale ale acestei poveşti desenate şi, la propunerea mea, a fost de acord să edităm o nouă ediţie a sa. Maestrul a desenat o copertă nouă, special pentru bedefilii care au în colecţia lor şi vechea ediţie,  iar editura Revers din Craiova a editat albumul, într-un tiraj limitat, dar în condiţii excepţionale (tipar digital, hârtie de 120 g/cm2).



Albumul are 36 de pagini full color, format 25/25 cm şi costă 30 de lei.
Ca de obicei, domnul Puiu Manu va scrie dedicaţii nominale pentru primii 10 bedefili care vor comanda albumul pe adresa blogului.

 
schiţă de copertă

originalul coperţii noi
 
coperta ediţiei din 1969

4 comentarii:

Andi spunea...

As dori sa comand

Dodo Niţă spunea...

Trimiteti coordonatele dvs. la adresa bdargonaut@yahoo.com.

Claudiu spunea...

Bună ziua! Aș dori și eu să comand această frumoasă carte dragă copilăriei mele. Vă mulțumesc!

Dodo Niţă spunea...

Dragă domnule, mulțumim pentru interesul dvs. față de albumul domnului Puiu Manu. Din păcate albumul s-a epuizat chiar în anul respectiv. Am discutat cu dl. Manu să-l reedităm, poate chiar în această toamnă. Urmăriți blogul nostru, unde o să anunțăm reeditarea albumului. Numai bine.