miercuri, 29 februarie 2012

Conjuraţia pisicilor negre




Iată că a venit vremea ca, pe piaţa saturată de super-eroi importaţi precum Batman, Spiderman, să apară SuperCostel, Omul-motan – un personaj autohton care, aşa cum ştim din primul volum, este înzestrat cu puteri supra-omeneşti,  ca orice erou care se respectă. Printre aceste calităţi se numără, după cum el singur declară, capacitatea de a dormi mai mult de 18 ore pe zi, ceea ce e ceva, nu?
         Iubitor de pisici (de la care i se trag şi abilităţile), îşi calcă pe inimă şi pe teoria sa cu privire la numărul critic de pisici pe care o persoană le poate deţine, fără a scăpa lucrurile de sub control, şi salvează de furia şi puşca din dotare a unui prieten superstiţios un motănaş negru care, cu trei săptămâni în urmă  etc., etc.
Dar acest motănaş simpatic botezat ad-hoc Ozzy,  se dovedeşte a fi membru al unei organizaţii secrete, ce-si trage  rădăcinile încă din timpurile Inchiziţiei.
Aflarea acestui aspect îngrijorător pune pe jar familia adoptivă, astfel încât SuperCostel, împreună cu ceilalţi doi motani ai săi, Serioja şi Arnold, începe să se documenteze, să fileze, să se infiltreze, pentru ca în final să descopere că nu toate sunt precum şi-au imaginat ei. Dar cine este doamna Crudella, de care aud într-o convorbire interceptată, dar compromisă la scurt timp de plăcerea înnăscută a căţeilor de a ronţăi diverse “obiecte” ? Şi cum ajunge SuperCostel să-şi modifice iar teoria cu numărul critic de pisici?
Toate acestea le puteţi afla citind al doilea volum din seria “SuperCostel”,  Confreria pisicilor negre, cu un scenariu alert, cursiv, cu replici pe cât de scurte, pe atât de condimentate cu măiestrie şi umor de Lucian Amarii, aka Jup, care ne dovedeşte încă o dată talentul de grafician şi autor de bandă desenată.
Albumul a ieşit de sub tipar în luna mai, 2010 cu sprijinul ziarului “Obiectiv de Suceava”, al companiei Iulius Grup si al S.C. Tipo Lidana S.R.L.

Ana-Maria Băsceanu
(psiholog şi colecţionară de benzi desenate româneşti) 


comenzi la www.jup.ro