luni, 18 iunie 2012

10.000!



Azi-noapte am trecut de 10.000 de vizualizări ale blogului benzidesenateromanesti.blogspot.com. Ţinând cont că prima postare am făcut-o pe 15 februarie, adică exact acum 4 luni, asta înseamnă aproximativ 80-90 de vizualizări pe zi pentru un total de 40 de postări. Nu ştiu dacă asta este mult sau puţin, sper că acest blog a fost folositor pentru informarea pasionaţilor de BD despre noile apariţii, noile manifestări şi mai ales despre artiştii BD de la noi.
Nu sunt statistician să interpretez datele, aşa că vi le ofer fără (prea multe) comentarii:
- cel mai vizionat articol a fost cel despre mini-festivalul BD de la Târgu Mureş:  325!
- au mai depăşit 300 de vizualizări articolele despre “ Misteriosul Terente” care, acum, nu mai constituie un mister şi sunt mândru că sunt primul care am scris despre acest mare artist BD, precum şi despre revista Luminiţa,  editată de Crepuscul Ploieşti (probabil internauţilor le-au plăcut planşele lui Şerban Andreescu şi Valentin Cristescu)
- au depăşit cifra de 100 de vizualizări articolele despre revista Cutezătorii, “Extravagantul Mister Jup” şi “Benzi desenate la Ateneul Tatarasi” dar şi postarea  intitulată “Mulţumiri” şi asta chiar mă intrigă,  pentru că acolo nu era de văzut decât şarja caricaturală al lui Mircea Arapu, care aşa m-a cunoscut, cu urechi de Mickey Mouse, la balul mascat de la Festivalul Benzii Desenate de la Charleroi, tocmai în 1993!
- în fine, articolul care a fost citit de ce mai mulţi internauţi - 80 - în doar 2 zile de la postare, este “Bookfest – un regal al literaturii franceze” şi nu ştiu pentru ceilalţi vizitatori, dar pentru mine acea zi la Bookfest a fost cu adevărat una fericită.
În ceea ce priveşte repartiţia după naţionalitatea cititorilor, ea stă cam aşa:
- după cum e şi firesc, cei mai mulţi cititori sunt români: 7.700.
- imediat după ei vin  francezii, cu 790 de vizualizări. Respectiv unul din zece vizitatori locuieşte în Franţa. În afară de Mircea Arapu, mai am încă  vreo 8-10 prieteni francezi care intră pe blogul nostru, dar de aici până la 700… E-adevărat,  am postat şi articole în franceză şi voi continua s-o fac.
- în mod curios, pentru mine,  Statele Unite  vin pe locul 3, cu 350 de vizualizari. Cum de acolo nu-l cunosc decât pe Sandu Florea, iar el nu putea să citească cele 40 de postari de 350 de ori, asta înseamnă că în State avem  mai mulţi nostalgici BD români care ne citesc regulat.
-tot cu vreo 350 de vizualizări găsim şi Italia. Bănuiesc că şi de acolo ne urmăresc români  pasionaţi de BD, alţii în  afară de Costel
- în fine, mai avem cititori în Germania (166) Rusia (112), Moldova (80) Serbia (65) Anglia, Spania şi chiar Liban (dar s-ar putea ca internautul libanez să fi ajuns pe acest blog din greşeală).
Încă o dată, nu ştiu dacă 10.000 de vizualizări în 4 luni înseamnă mult sau puţin, dar acestea sunt cifrele.
Mulţumesc foarte mult corespondenţilor mei, fără ei acest blog ar fi fost mult mai sărac: au trimis texte Ana-Maria din Cluj şi Dragan din Serbia, fotografii Viorel din Caracal şi Marius din Bucureşti; în fine, au desenat special pentru blogul nostru Mircea din Franţa, Marian din Constanţa, Jup din Iaşi şi Costel din Italia. Mulţumesc şi comentatorilor.
Aştept corespondenţe, informaţii, fotografii şi desene şi de la alţi bedefili.
Vă mulţumesc pentru interes şi revin cu noi statistici la  vizualizarea nr.100.000.

Dodo Niţă

2 comentarii:

Dum-Dum spunea...

abia astept sa te vaz milionar in afisari ;)

Jester spunea...

Vezi ce inventie minunata e netul? A cam ucis el tipariturile, dar lasa ca-si gasesc cartile albia lor.