luni, 13 iunie 2022

Maraton PAVCON la Craiova

 


Sâmbătă, 11 iunie 2022, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat un eveniment deosebit, un  adevărat maraton de lansări de cărți și publicații, cu ocazia aniversării a 40 de ani de la înființarea cenaclului literar-artistic SFVA.

Au fost  prezentate cele mai noi producţii ale editurii Pavcon:

- „SFVA Quadraginta”, antologie de povestiri aparţinând membrilor SFVA;

Mircea Liviu Goga


- „Antologia Pavcon 2021”, cuprinzând cele mai frumoase povestiri din anul menţionat;

Cătălin Pavel

- „Corabia scufundată” de Aurel Cărăşel, un roman din seria volumelor „România sub asediu” a cărui acţiune se petrece în Caracal;

- „Criza Antropos”, un roman de acelaşi prolific autor Aurel Cărăşel;

Aurel Cărășel

- „Panorama Benzii Desenate româneşti” de Dodo Niţă;

Dodo Niță


- „Patru nuvele fantastice” de Ion Luca Caragiale;

- Revista „Colecţia Science Fiction” nr. 20.

Editura Cristian PlusArt a  prezentat  cititorilor două titluri:

- „Hoţul de stele” de Sorin Nină;

- „Trenul de noapte” de Sorin Nină.

Iar editura bucureşteană Bifrost a lansat  un nou volum de aforisme semnat de craioveanul Victor Martin – „Negândurile”.

Surprizele "emisiunii" le-a  adus Marian Mirescu:



 Au fost prezenți, în calitate  de vechi prieteni ai cenaclului SFVA și cititori de SF și BD,  profesorul Adrian Cioroianu și poetul Mihai Firică:

Adrian Cioroianu


Mihai Firică

Tocmai de la Câmpulung a venit autorul BD Gabriel Zăbavă. În 1996, în același loc, în cadrul Salonului Internațional al Benzii Desenate de la Craiova, erau expuse planșele desenate de el din banda desenată Little Big Horn. Astăzi el este unul dintre cei 22 de autori intervievați în Panorama Benzii Desenate Românești


 



Cenaclul SFVA „Victor Anestin” a luat naştere în toamna anului 1982, când un grup de membri al cenaclului „Henri Coandă”, nemulţumiţi de patronajul Casei de cultură a tineretului care nu le mai oferea nicio facilitate pentru desfăşurarea şedinţelor, au hotărât o mutare la Clubul Electroputere. Aventura în noul sediu a durat doar un an, cenaclul beneficiind apoi de un nou girant – Casa de cultură a studenţilor din Craiova, astfel că membrilor fondatori - Viorel Pîrligras, Radu Honga, Victor Martin, Mircea Liviu Goga, Florin Mihai Diloiu, Marius Stătescu, Anca Teodorescu şi Marian Mirescu -, li s-au adăugat tineri studenţi precum Daniel Cristian Dumitru, Dodo Niţă, Valentin Iordache, Gabriel Coşoveanu, Mihai Cranta, Aurelia Urziceanu, Constantin Iancu, Carmen Grădinaru, Gabriel Dimana, Constantin Gheorghe, Leonida Boeru, actorul Anghel Popescu, Ovidiu Dinică. Povestea întreagă a cenaclului figurează în antologia „SFVA Quadraginta”.



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu