luni, 21 octombrie 2019

Aurel Cărăşel: „Atacaţi legiunea! – Caracal”

Suntem în anul 1938. Trei sferturi din ţările lumii se află sub dominaţia naziştilor. Hitler şi Stalin sunt pe cale să semneze un tratat de alianţă pentru a intra împreună în luptă contra Japoniei.
Dar, în Norvegia, trupele australiene au obţinut, în sfârşit, o primă victorie asupra germanilor. Stabilizând acest cap de pod, armatele aliate se pregătesc să debarce în Europa.
Corneliu Zelea Codreanu, condamnat la 10 ani de muncă forţată, a fugit de sub escortă şi - incognito - se află la bordul unui tren accelerat cu destinaţia Caracal.
Acolo urmează să se întâlnească cu Reichsfűhrerul Heinrich Luitpold Himmler, care vine de la Berlin la bordul zepelinului personal „Al Treilea Reich”.
Alexandru Milovan, fost comisar de poliţie, în prezent agent special al S.S.I. (Serviciul Secret de Informaţii al României), primeşte ordin de la însuşi Majestatea Sa regele Carol al II-lea, să afle care este scopul acestei întâlniri şi mai ales s-o împiedice cu orice preţ.


 De ce acţiunea romanului se petrece tocmai la Caracal?
De ce generalul Hermann Kellermen, mâna dreaptă a lui Hitler pe linie ştiinţifică, vorbeşte perfect româneşte?
Ce este filozofia timpului? Dar războiul cronozofic?
Ce rol joacă „Gânditorul” de la Redea, fratele geamăn al artefactului de la Hamangia, în desfăşurarea acţiunii?
Răspunsuri la toate aceste întrebări le veţi găsiţi doar în paginile celei mai noi cărţi a lui Aurel Cărăşel, „Atacaţi legiunea! – Caracal”! Un excelent roman pe tema călătoriei în timp, ale cărui ingrediente savant dozate - mister, suspans şi acţiune trepidantă - te fac să nu mai laşi cartea din mână până la final!
Iar deznodământul, cu dirijabilului lui Heinrich Himmler prăbuşindu-se în flăcări peste gara din Caracal (vezi coperta cărţii) este de-a dreptul apocaliptic!
Romanul „Atacaţi legiunea ! - Caracal” este cel de-al nouălea din seria ”România sub Asediu” (RSA), publicată de editura Pavcon în ultimii trei ani.
Notă. Pe şeful gării din Caracal îl cheamă Niţă Arsenie Luca. Să fie el oare o rudă - dintr-o realitate paralelă - a autorului acestor rânduri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu