miercuri, 28 ianuarie 2015

Şerban Andreescu: "Castelul din Carpaţi" şi "Poveşti"

Dublă lansare de cărți ale editurii Adenium la București 


Editura Adenium prezintă  două noi albume de acțiune:  'Castelul din Carpați', reinterpretat după Jules Verne  și 'Povești' reinterpretat Ion Creangă.
Ele  vor fi lansate  vineri, 30 ianuarie, de la ora 18.00, iar gazda evenimentului va fi librăria Anthony Frost din București (Calea Victoriei 45).



Adrian Cioroianu, Victor Antonescu și Valentin Tănase vor participa la o dezbatere pe seama volumelor lansate, care va fi moderată de către ilustratorul Șerban Andreescu.
'Castelul din Carpați' și 'Povești' fac parte din colecția BD Junior, care conține reinterpretări ale unor cunoscute povești și romane din literatura pentru copii. Poveștile sunt transpuse în benzi desenate originale, realizate în condiții grafice deosebite.
Colecția BD Junior se adresează pasionaților de bandă desenată, iubitorilor de literatură de acțiune.

Albumul 'Castelul din Carpați' este o adaptare a romanului omonim de Jules Verne și face parte din literatura de anticipație scriitorului. Adaptarea romanului într-un album al editurii Adenium este semnată de Adriana Nazarciuc și Liviu Antonesei.
Ilustrația 'Castelului din Carpați' este realizată de Șerban Andreescu. Albumul conține aventură, iar acțiunea se petrece într-un castel aflat la podișul Orgal, la câțiva kilometri de satul Verești din Transilvania. Acel loc din inima munților este perfect pentru întâmplările istorisite în carte. Întrebarea, pe tot parcursul lecturii albumului, este dacă 'există au ba, duhuri la cetățuie'.


'Povești' reprezintă o adaptare după Ion Creangă, care vine în întâmpinarea tinerilor și copiilor în descoperirea poveștilor copilăriei.
Cu ajutorul ilustrațiilor realizate de Șerban Andreescu, este realizat drumul poveștilor lui Creangă: 'Punguța cu doi bani', 'Capra cu trei iezi', 'Dănilă Prepeleac', 'Fata babei și fata moșneagului', 'Ivan Turbincă', 'Povestea lui Harap-Alb. Scenariul este scris de Adriana Nazarciuc și Liviu Antonesei și redă tot hazul, farmecul, efervescența 'Amintirilor' lui Ion Creangă.

Adrian Cioroianu despre 'Povești':
'Toată lumea are impresia că-l știe pe Ion Creangă. Dar să știți că pe măsură ce apar alte generații în școală, acestea sunt tentate mai mult de Harry Potter decât de Nică. Ion Creangă ajunge să li se pară un personaj de istorie antică. Benzile desenate însă, pot să promoveze interesul tinerilor pentru valorile fundamentale ale culturii române; nu doar ale literaturii, ci și ale istoriei, în egală măsură.'

Corina Gologoț
PR & Comunicare
Editura Adenium & revista TIMPUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu