marți, 14 noiembrie 2017

Alarmă în subterană!




În 1956  scriitorul Eduard Jurist şi graficianul Burschi Gruder au imaginat  - în paginile revistei Luminiţa - o simpatică bandă desenată  ce nara  peripeţiile unei simpatice familii de cartofi antropomorfizaţi în luptă  contra buruienilor Ciulin,  Scai şi Mătrăgună,  care le-au invadat căsuţa subterană.
După un an,  cei doi autori au transformat banda desenată într-o drăguţă carte pentru copii, purtând acelaşi titlu, Alarmă în subterană.
 
60 de ani mai târziu, cu permisiunea doamnei Galia  Maria Gruder, soţia graficianului, editura Revers a reeditat această  adevărată  perlă grafică.
Cartea se prezintă ca un  mic album de benzi desenate, cu 16 pagini în culori, format A5,   în care textul (ritmat) al lui Eduard Jurist se află  într-o  simbioză perfectă cu excelentele ilustraţii ale lui Burschi.
Pe ultima sa pagină doamna Galia Gruder, ajunsă la frumoasa vârstă de 93 de ani,  îşi aduce aminte cu nostalgie de geneza delicioasei proze grafice.
Pentru că se apropie Crăciunul, vă recomandăm această carte,  pe care s-o oferiţi copiilor voştri  sau copiilor prietenilor voştri.  
 Dar s-o citiţi şi dvs.,  pentru a retrăi  candoarea propriei copilării.









Cartea Alarmă în subterană costă 15 lei şi se poate comanda la adresa:  bdargonaut@yahoo.com.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu