marți, 18 aprilie 2017

"Arheologia copilăriei"

Foarte interesant acest blog, https://arheologiacopilariei.wordpress.com/, subintitulat "Să fim copii pentru înc-o zi..." şi care iată, publică şi el un număr special de Paşti, dar de-acum 90 de ani!, al îndrăgitei reviste - de către bunicii noştri - Universul Copiilor.


Veţi mai găsi pe el, scanate, şi alte reviste şi cărţi pentru copii din istoria noastră, cam cum face şi blogul "Cutezătorii".
Aşa că vi-l recomand cu căldură!

2 comentarii:

BETINO_31 spunea...

Vă mulțumesc pentru atenția acordată blogului meu (este deja al doilea blog al meu dedicat publicațiilor pentru copii). Motto-ul sau subtitlul blogului l-am luat din versurile unui cântec interpretat de Mihaela Runceanu (după părerea mea cea mai bună voce a anilor 1980) dedicat desigur copilăriei și care se numește "Să fim copii".
Evenimentele m-au determinat să postez și despre alte subiecte care nu țin neapărat de copilărie, dar vreau să postez orice este legat de copilăria mea și a celor din generația mea, anii 1970-1990, indiferent dacă sunt anii "Epocii de aur" sau primii ani ai așa-zisei democrații care a urmat după 1989. De aceea puteți citi pe acest blog ca și pe primul dealtfel, despre mari actori sau sportivi dispăruți în anii recenți sau despre cutremurul din 1977 de la care s-au împlinit 40 de ani.
Îmi permit să pun aici un link și de la primul blog care se numește "Un zâmbet de copil...", care am dorit să fie cel principal, pentru că deocamdată acolo sunt postate mai multe reviste Universul copiilor, Dimineața copiilor, Șoimii patriei, A Haza Solymai, Licurici etc.
https://betino2015.wordpress.com/2015/07/31/universul-copiilor-v-16-50/
Pe blogul al doilea am postat deja despre surprize din gumă de mestecat, jocuri, cărți de joc, planșe care se găseau pe pereții grădinițelor și școlilor și vor urma alte obiecte ale copilăriei. Încerc să fac un mic inventar al acestor planșe pentru că nu se scrie nimic despre ele deși poate că ar fi meritat un capitol de exemplu în "Istoria benzii desenate" pentru că fac parte din același tip de artă grafică, poate într-o ediție mai nouă. Din cât am văzut sunt seriale întregi cu aceste planșe educative înfățișând diverse activități școlare didactice sau cele ce țin de bune maniere acasă sau în societate sau despre circulație. Altele au fost realizate pentru informarea cetățenilor în caz de pericole, incendii, cutremure, război etc.
Despre surprize din gumă de mestecat există mai multe bloguri ale unor colecționari care și-au postat colecțiile pe categorii și titluri.
Mai există bloguri despre anii "Epocii de aur", dar fiecare blogger aduce ceva nou și personal care nu există pe celelalte bloguri și așa îmi doresc s[ fac și eu.
Vă doresc lectură sau vizionare plăcută pe blogurile mele !

Dodo Niţă spunea...

Va felicit pentru pasiunea dumneavoastra, precum si pentru faptul ca o impartasiti, gratuit, cu alti pasionati nostalgici.
Voi urmari cu placere blogurile dvs.